Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Mesleki Deneyim Gözlem Programı

Mesleki deneyim gözlem programı; lise hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin yaz aylarında en az 5 iş günü olacak şekilde gerçekleştirdikleri bir yerinde öğrenme programıdır. Öğrencilerimizin henüz lise yıllarındayken, gelecekte tercih etmeyi düşündükleri alanlara dair gözlem yapma, ilgi ve yeteneklerinin bu alanlarla uygunluğunu test etme imkânı bulmasını amaçlamaktayız.

Tecrübe odaklı bir karar sürecinin önemli bir basamağı olarak gördüğümüz deneyim gözlem programları, öğrencilerimizin güvenli bir ortamda gerçek meslek hayatını deneyimleme fırsatı elde etmelerini sağlamaktadır. Bu programla öğrencilerimiz, bireysel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih ettikleri bir meslek grubunu çalışma ortamında yakından gözlemleme, o iş yerindeki işleyişe dair fikir sahibi olma, çalışanlarla sohbet edip bilgi alışverişinde bulunma ve mümkün olduğu takdirde toplantılara dâhil olma, yetkinlikleri dâhilinde işleyişe katkı sunma gibi kazanımlara sahip olmaktadır.

İş’te NUN

İş’te NUN, NUN Lisesi öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmış bir programdır. Haftanın bir günü gerçekleştirilen program, öğrencilerimizin ağırlıklı olarak tercih ettikleri meslek gruplarına göre planlanmakta olup sene boyunca sürdürülmektedir. Program kapsamında ziyaret ettiğimiz isimler, okulumuzun velilerinden oluşmaktadır.

İşte NUN programı, öğrencilerimizin ilgi duydukları meslek grubuna dair gözlem yapma, alanında uzman isimlerin kariyer yolculuklarını doğrudan dinleme ve o mesleğe dair zihinlerindeki sorulara cevap bulmaları amacıyla kurgulanmıştır. Bu doğrultuda, yerinde gözlem ilkesi ile gerçekleştirilen İş’te NUN programı kapsamında; hastane, hukuk bürosu, mimarlık ofisi, reklam ajansı, sanat galerisi, üniversite gibi farklı iş yerlerine ziyaretler gerçekleştirilmektedir. Düzenlenen programın içeriği öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olup bu program neticesinde; ilgili meslek grubunun çalışma ortamı, meslek grubunun sahip olması gereken yetkinlikler ve öğrencilerimizin kişisel ilgi ve yeteneklerinin o mesleğe uygunluğuna dair fikir sahibi olmaları gibi birtakım kazanımlar elde etmeleri hedeflenmektedir.