Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Summer Camp İstanbul

Summer Camp İstanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. İki hafta süren eşsiz deneyim programında; İngiltere, Çin, Suudi Arabistan, Avustralya, Afganistan, Kanada, Tanzanya ve Amerika gibi ülkelerden 14 kız ve 11 erkek öğrenci ağırlandı. Özenle tasarlanan kamp programı, öğrencilerin liderlik becerilerini geliştirmenin yanı sıra kültürlerarası anlayış ve iletişim becerileri, manevi iyi oluş ve küresel konular hakkında bilgi ve yorumlama yapma gibi yetkinlikler kazanmalarını hedefledi.  

Bu doğrultuda dersler dört temel başlıkta toplanmıştır:

  • İslami değerleri merkeze alan Liderlik Akademisi,
  • Etnospor etkinlikleri, İslam sanatları ve permakültür aktiviteleri ile kişisel gelişim,
  • Huzurlu bir ortamda manevi iyilik hâli,
  • İstanbul ve Bursa'da sosyokültürel geziler.

Liderlik Akademisi’nde, İslami değerleri merkeze alarak yarının liderlerini nezaket, dürüstlük ve güzel ahlak temelinde şekillendirecekleri bir bakış açısı oluşturuldu. Akademide; bilim ve teknoloji, medya, kültür ve politika, işletme ve liderlik, hukuk ve insan hakları, doğa ve sürdürülebilir gelecek ile İslam sanatları, kültür ve medeniyeti konuları dâhil olmak üzere birçok farklı alana odaklanarak liderliğin farklı boyutları değerlendirildi. Böylelikle liderlik tanımına disiplinlerarası bakış kazanan öğrenciler, küresel sorunlara eleştirel yaklaşarak kapsamlı değerlendirmeler yapabildiler. 

Liderlik Akademisi Kapsamında Saha Araştırması ve Gözlem Çalışmaları Yapıldı

Program kapsamında aldıkları akademik derslerin yanı sıra öğrenciler, öğrendiklerini deneyimleyecekleri Boğaz'da kürek çekme etkinliği, tarihi Mevlevihane ziyareti ve Bozdağ Film Platosu gezisi gibi saha gözlemlerine katıldılar. 

Fütüvvet anlayışı, Summer Camp İstanbul programının genel çerçevesi üzerinde de oldukça etkili oldu. Fütüvvet ilkeleri temelinde şekillendirilen kamp felsefesi, öğrencilere liderlik yolculukları boyunca cesaret, cömertlik ve diğerkâmlık gibi erdemler geliştirmelerinde ve bunları somutlaştırma aşamalarında rehberlik etti. Bu yaklaşım sadece liderlik becerilerini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda genel zihinsel ve ruhsal iyilik hâlini beslemede de önemli bir rol oynadı. Öğrenciler, dürüstlük ve şefkat temelinde yapılan liderliğin topluma değer katma görevinde onları doğruya ulaştıracağına dair ahlaki pusula işlevi gören Fütüvvet ilkelerinin, inanç ve değerlerle derin bir bağ içinde olduğunu fark ettiler. 

Ayrıca, İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen tarihî ve kültürel gezilerle teorik bilgilerini bu alanların geçmişi ve yaşantısıyla harmanlayarak kalıcı hâle getirdiler. Öğrenciler, Türkiye'nin en köklü iki şehrinin kalbinde manevi ve tarihî bir yolculuğa çıktılar. Bursa'da görkemli Ulu Camii'yi ziyaret ettiler, antik taş duvarların içinde İslam kültürünün yankılarının duyulduğu Koza Han'ın kutsal atmosferinde dolaştılar. İstanbul'da, Ayasofya'nın zamansız güzelliği, görkemli Topkapı Sarayı ve Sultanahmet ile Süleymaniye camilerinin sakin avlularının önünde huşu içinde durarak Osmanlı mirasını keşfettiler. Keşif yolculukları şehrin canlı ruhunun hissedildiği, Kapalıçarşı'nın hareketli sokaklarında devam etti. Ardından Adalar'a geçerek huzurlu sokaklarında bisiklet sürdüler. Bu etkinlikler sadece edindikleri bilgilere etkileşimli bir bağlam sunmakla kalmadı, aynı zamanda öğrencilerin Türkiye'nin canlı tarihini ve kültürünü ilk elden deneyimlemelerine, kişisel gelişimlerine yepyeni bir ilham kaynağı bulmalarına ve Türkiye'nin geçmişi ve geleceği hakkında daha derin bir anlayışa sahip olmalarına olanak sağladı.

Program kapsamında düzenlenen ebru, hat, tasavvuf müziği, seramik, yağlı boya, ahşap ve oymacılık gibi çeşitli atölyeler farklı becerilerin keşfedilmesinde ve yaratıcılıklarının ortaya çıkarılmasında öğrencileri desteklerken İslam kültürünün sanatsal ve manevi yönlerini de kavradılar. Manevi iyilik hâli buluşmaları bu deneyimleri daha da zenginleştirerek iç huzur ve dengenin sağlanması konusunda onlara ilham verdi. Bu deneyimlerle öğrenciler sadece yeni beceriler geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda Türk-İslam kültürünün iç içe geçmiş doğasından hareketle sanat, maneviyat ve kişisel gelişim anlayışlarını da zenginleştirdiler.

Kültürel değişim, kampa dinamizm katarak önemli bir fırsat sundu. Farklı sosyal çevrelerden ve yetiştirme tarzlarından (geçmişlerden) gelen öğrenciler geleneklerini, hikâyelerini ve hatta mutfaklarını paylaşarak küresel kültürlerin zenginliğini benimseyen bir topluluk oluşturdular. Bu kültürlerarası ortam sadece bakış açılarını genişletmekle kalmadı, aynı zamanda gelecek başarılarında onlara eşlik edecek sosyal beceriler kazandırdı.

Unutulmayacak anlarla dolu geçen kamp programı boyunca mezun öğrencilerimizden oluşan mentör ekibimiz, yardımseverlikleri ile katılımcılarımıza hayat boyu hatırlanacak birer arkadaş, uzmanlıkları ile destek sağlayan birer lider oldular.

Hem öğrenciler hem de velilerin memnuniyet içeren geribildirimleri, program kazanımlarının, geleceğin liderlerinin başarılarını keşfetmelerinde ve vizyon kazanmalarında etkin rol oynadığını gösteriyor.

Summer Camp İstanbul, katılımcılar için sadece bir kamp değil, aynı zamanda kendini keşfetme, kültürel farkındalık ve liderlik becerilerini geliştirmeleri adına eşsiz bir yolculuktu. Çok yönlü programıyla Summer Camp İstanbul, güvenli bir ortamda deneyimli mentörlerin rehberliğinde öğrencilerin iyilik hâline ve çok yönlü gelişimine önemli katkılar sağladı.

Placeholder Placeholder Placeholder