Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Prof. Dr. Yasin Aktay NUN Okullarındaydı

UNESCO’nun 2012 yılında aldığı kararla 18 Aralık bütün dünyada “Dünya Arapça Günü” olarak kutlanıyor. NUN Okullar olarak bizde bu önemli gün kapsamında Prof. Dr. Yasin Aktay’ı okulumuzda ağırladık.

Yasin Aktay gerek akademi gerekse de siyaset dünyasında Arapça denilince akla ilk gelen isimlerden biri. Öğrencilerimiz de Birleşmiş Milletlerin 6 resmi dilinden biri olan Arapçanın nasıl öğretilmesi ve öğrenilmesi gerektiğinden, iş dünyasındaki önemine kadar geniş bir yelpazedeki sorularını Aktay’a yönelttiler.

Arapça gerçekleşen söyleşi sırasında Aktay, şahsi tecrübelerinden ve yabancı dil öğrenmenin öneminden bahsetti. Siirtli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirterek ilkokul çağına kadar tek kelime Türkçe bilmediğini ve bu sebeple ailesinin onu birinci sınıfa göndermek istediğinde Arapça kuyu anlamına gelen “bir” kelimesinden korktuğunu, eğitimine anaokulundan başladığını söyledi. Öğrencilik yıllarının dil öğrenmek için en müsait vakitler olduğuna dikkat çekerek öğrencilerimize “dili öğreniyoruz ama konuşmuyoruz. Bu en büyük problemimiz. Konuşmayınca dil gelişmiyor. Gündelik hayatın içine girmeden bir dile vakıf olunmaz.” tavsiyesinde bulundu. Arapçanın son yıllarda artan öneminin altını çizen Aktay, “iyi derecede Arapça bilen elemana ihtiyacımız geçtiğimiz yıllara göre daha fazla. Unutmayalım ki Türkiye’de yaşayan 4 milyon Arap vatandaşımız var, bunlara ek olarak da Suriye iç savaşının ardından ülkemize gelen 4 milyon Arapça konuşan insan var. Bunlarla iletişim kurabilmek için Arapça bilen insana ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca Arap ülkelerine yatırım yapan iş adamlarımız Arapça bilen mühendisler, mimarlar, teknisyenler arıyorlar, ben buna şahidim.” dedi.

Gençlerin yabancı dil öğrenirken en büyük sorunlarının hata yapmaktan korkmaları olduğunu belirterek “elbette yanlış cümleler kuracaksınız, bu sizi bezdirmesin. Ülkemize gelen turistlerin Türkçe konuşmalarını hatırlayın, gramere ne kadar dikkat ediyorlar?” şeklinde konuştu. Öğrencilerimiz musikiyle ilgilendiğini bildikleri Yasin Aktay’dan ut çalmasını rica ettiler. Arapça bir şarkıyı ut eşliğinde söyleyen Aktay, samimi bir ortamın oluşmasını sağladı. Öğrencilerimize kendi yollarını samimi bir şekilde çizmeleri nasihatinde bulunan Aktay’a hediye takdimiyle etkinliğimiz sona erdi.

Placeholder Placeholder Placeholder