ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
Ortaokul Öğrencilerimizden İnsanlık Yararına Teknoloji!
Ortaokul öğrencilerimizden oluşan OKKA teknoloji takımı tasarladıkları proje ile görme fonksiyonunu tamamen ya da kısmen yitirmiş çocukların, Braille alfabesini eğlenerek ve kolayca öğrenmelerini sağlamayı hedefliyor.
Öğrenme çağının başında olan görme engelli çocukların ve ilk kez Braille alfabesini öğrenmeye başlayan bireylerin yaşadığı zorlukların önüne geçmek üzere yola çıkan ortaokul öğrencilerimiz, geliştirdikleri “Görmüyorum Deme, Klavyemi Dene” isimli proje kapsamında 3D modelleme ile baskı aldığı Braille alfabesini bir klavyeye monte ederek aşamalı şekilde harf ve kelimeleri öğreten bir oyun kodladı.
Öğrenci oyuna başlamadan önce tuşlara bastığında harfleri ve rakamları dokunarak hissedebileceği gibi, bu harf ve rakamlara karşılık gelen sesleri de dinleyebiliyor. Oyunda öğrenciye rastgele bir harf ya da rakam seslendirilip, öğrenciden duyduğu harf ya da rakama karşılık gelen doğru tuşa basması bekleniyor. Tasarlanan oyun ile doğru tuşa basan öğrencinin oyuna devam etmesine, yanlış tuşa basan öğrencinin ise doğrusunu öğrenmesine ve tekrar denemesine teşvik ediliyor.
Teknoloji ve oyunlaştırmayı bir arada kullanmaya imkân sağlayan çalışma Teknofest 2020, insanlık yararına teknolojiler, sosyal inovasyon kategorisinde 827 takım arasından 2. olarak finale kalmaya hak kazandı. Final etabında ise 24-27 Eylül arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde jüri üyelerine sergilenen proje, yarışmayı 4.’lük kazanarak tamamladı.
Aynı zamanda proje internet sitemiz üzerinden paylaşılarak ücretsiz erişime sunuldu. İhtiyaç duyanlar STL dosyaları paylaşılan klavye tuşlarının 3D baskısını alarak temin edeceği herhangi bir klavyeye uygulayabilecekler. Yine internet sitesi üzerinden paylaşılan oyun yazılımı sayesinde aktif olarak kullanabilecekler.
NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida ÜYE; “NUN Okulları olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana öğrencilerimizin teknolojiye, bilime ve inovasyona olan ilgi ve merakını artırmak için gayret ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ise öğrencilerimizin her yıl hem projelerini hem de kazandıkları başarıları artırması bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Çocuklarımız projelerini geliştirmek ve daha yaygın hale getirmek için teknoloji şirketleri ile görüşmeler yapmaya başladılar bile. Bu tür çalışmalar öğrencilerimizin heyecanını, özgüvenini ve hayata bakışını olumlu yönde etkiliyor. Her birinin başarılarını destekliyor ve devamını diliyoruz.” dedi.
Bu bağlantıyı kullanarak gerekli tüm kaynaklara erişim sağlayabilirsiniz.