Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Okulumuzdan Gap Görme Engelliler Okuluna Materyal Desteği

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başında gönüllük esasıyla kurulan NUN Okulları ahşap–tasarım atölyesi GAP Görme Engelliler Okuluna materyal tasarlayarak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Bu eğitim-öğretim yılının başında GAP Görme Engelliler Okulunun eğitim materyaline ihtiyacı olduğunu öğrenen NUN Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileri, okulumuzda bulunan ahşap-tasarım atölyesinde bu malzemelerin üretilmesi için harekete geçti. Yöneticiler, önce okul yönetimiyle sonra da ilgili öğretmenlerle projenin detaylarını paylaştı. Öğretmenleri rehberliğinde önlerindeki kısa sürede projeyi gerçekleştirmek için çaba sarf eden öğrencilerimiz, uzun saatler harcayarak materyalleri üretmeyi başardı.

Projeyi ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını söyleyen öğrenciler, “sene başında makineleri tanıyarak yola çıktık. Önümüzde zaman olarak kısa bir vakit vardı. Zorlansak da yılmadık. Dönüşümlü düşünme becerimizi geliştirirken gönüller yapmanın mutluluğunu paylaştık.” dediler. Proje sırasında öğrencilere rehberlik eden tasarım öğretmenimiz Yunus Kaş, öğrencilerin kısa sürede ilerleme kaydederek bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. NUN Eğitim ve Kültür Vakfının öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak GAP Görme Engelliler Okulunun ihtiyaçları tespit edildi. Üretilecek materyaller belirlenerek öğrenciler arasında bir görev dağılımı yapıldı.

Materyallerin tamamının atölye içerisinde üretildiğine dikkat çeken Yunus Kaş, “öğrenciler hafta sonu tatillerinde dahi atölyemize gelerek çalışmalara devam ettiler.” dedi. Ahşap-tasarım atölyesiyle eş zamanlı ilerleyen bir başka projede ise okulumuz Türk Dili Edebiyatı zümre başkanı Alime Şahintürk rehberliğindeki bir ekip, görme engelli öğrenciler için 3 farklı kitap seslendirdi. Seslendirilen bu kitapların Braille kitap olarak basılması için lise öğrencileri emek sarf ettiler.

Ahşap-atölyesinde 10 farklı materyalden 90 adet tasarlayan öğrencilerimiz, tasarladıkları ürünleri görme engelli arkadaşlarına teslim etmek için Gaziantep’e ziyarette bulundular. Görme engelli öğrencilerin gülümsemeleriyle karşılaşan proje ekibi duygularını “küçük kalplerde büyük işler bıraktığımız için çok mutlu olduk. Bizler Gaziantep’teki öğrencilerin hayatlarına dokunduğumuzu düşünüyoruz. Proje ekibi olarak birlik içerisinde hareket ederek gönül yapmanın mutluluğunu yaşadık.” şeklinde ifade etti.

Bu projenin devamında yine Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM’in düzenlediği Beyaz Baston ve Erişebilirlik Festivali için okulumuzdaki ahşap ve seramik atölyelerimizden faydalanarak 30’un üzerinde minyatür enstrüman ürettiler. Ürettikleri materyalleri görme engelli arkadaşlarıyla paylaştılar. Enstrümanların neye benzediği, hangi sesleri çıkardığı konusunda onlara yardımcı oldular. 

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Bu yaşta kendinden başkası için üretmeye başlayan öğrencilerimiz geleceğin inşasında rol alacaklarına, hayallerini, hayatlarını, projelerini ülkenin ve dünyanın daha iyi olması için kullanacaklarına inanıyoruz. Bizler de NUN Okulları öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal hayatta söz sahibi bireyler olmaları için uğraş veriyoruz. Niyetimiz Milli Eğitim Bakanımızın da dediği gibi ‘çift kanatlı’ öğrenciler yetiştirmek.” şeklinde konuştu. 

 

Placeholder Placeholder Placeholder