Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi, “Özgürleştiren Sınırlar” Temasıyla Dördüncü Kez Düzenlendi
nun eğitim ve kültür vakfının düzenlediği eğitimde 1 adım ötesi zirvesi’nin dördüncüsü, 23 kasım 2...
ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Öğrencilerimiz Kariyer Buluşmalarında Kıymetli İsimlerle Bir Araya Geliyor
NUN Okulları olarak öğrencilerimizin kariyerleri konusunda planlama yapıyor, okul sonrası için de onların bilgilenmesini önemsiyoruz. Uzaktan eğitim sürecine başladığımız ilk andan itibaren daha önce planladığımız “45 Dakikada Kariyerim” buluşmaları ile öğrencilerimizin kariyer hedefleri konusunda onlara yardımcı olacak, örnek oluşturacak yurt dışında eğitim alan ya da çalışan isimlerle bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Çevrimiçi ortamda kıymetle isimlerle buluşan öğrencilerimiz, yurt dışı eğitim olanaklarından kariyer tavsiyelerine kadar birçok bilgi alıyorlar. Öğrencilerimiz için örnek olacak, rol model alacakları isimlerin söyledikleriyle kariyerlerini şekillendiriyorlar.
North Eastern University’den Ahsen Utku öğrencilerimizle buluştuğu çevrimiçi etkinlikte “Sosyal sorumluluk ve müfredat dışı aktiviteler yurt dışı lisans, yüksek lisans ve doktora programları kabulünde çok önemli.” diyerek öğrencilerimizin bu tür projelerde yer almasını destekledi. Harvard & Mit’ten Polen Koçak ise “Üniversite hayatım boyunca her yaz dönemimi farklı alanlarda staj yaparak geçirdim. Kariyerimi belirlemede bana yol gösterdi.” dedi ve okulumuzun geçtiğimiz yol başlattığı deneyim programlarından övgü dolu sözlerle bahsetti. “Üniversite son sınıfta Harvard’a gideceğim dediğimde kimse bana inanmadı. Doktora yapabilmek için Harvard’daki bütün profesörlerin araştırmalarını okudum. Oradan kendimle ilgili alanlar bulup 393 profesöre mail attım. Biri cevap yazıp beni kabul etti.” diye konuşan Koçak, öğrencilerimizi yurt dışı eğitim konusunda cesaretlendirdi.
Oxford Üniversitesi öğrencisi Yusuf İkbal Oldaç ise “Boğaziçi Üniversitesine girebilmek için ciddi bir çalışma programım vardı. Üniversitede son yılımda konuşmacı olarak davet edilen bir profesörden çok etkilendim. Eğitim liderliği üzerine uzmanlaşmıştı. Ben de öyle olmalıyım dedim. Kariyerimin yönümü değiştirdim. Kendime hedefler koydum. Amerika’ya başvurdum. Burs alamadım, kabul edilmedim. Hayatta başarısızlıklar kaçınılmazdır. Bunu kabul ederek yolunuza devam edin. Kabul alamayınca ODTÜ’ye kabul edildim, eğitim liderliği yüksek lisansı yaptım. ODTÜ’deki hocam bana çok küçük bir iş teklif etti, anketörlüktü. Küçümsemedim, işimi iyi yaptım. TÜBİTAK projeleri yapmaya başladım. Sonra daha büyük projelerde yer aldım.” diyerek öğrencilerimizin başarısızlık sebebiyle ideallerinden vazgeçmemeleri gerektiğine vurgu yaptı.
Utrecht Üniversitesinde görev yapan Hüseyin Şen ise “Uçaklara çok merakım vardı. Benim idealim ya pilot olmaktı ya da uçak mühendisi. Ama bilime karşı merakım da devam ediyordu. Daha sonra İslam bilim tarihine merakım uyandı. Şu an doktora yaptığım bölüm İslam ilim tarihi ama Matematik Enstitüsüne bağlı. Aslında bilim, tarih, matematik birbirinden ayrılamaz. Hepsi bağlantılı alanlar. Ciddi bir matematik alt yapısı olması gerekiyor, bu eserleri tahlil edebilmek için… Doktora tez danışmanım 10 dil biliyor. Bilim tarihinde dil ve sayısal bilgi çok önemli. Fuat Sezgin Hoca’nın da 27 dil bildiği söylenir.” dedi ve yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekti. Boston Üniversitesinde Furkan Eris de öğrencilerimizi yurt dışındaki eğitim olanakları ve yaşam hakkında bilgilendirdi.
Öğrencilerimizi yurt dışındaki Türk bilim insanlarıyla buluşturduğumuz etkinliklerimiz yepyeni yüzler ile devam edecek. Bu ülkeler ile ilgili bilgi ve birikimleri artan öğrencilerimiz kişisel kariyerlerinde bu doğrultuda seçimler yapmak için hazırlıklara şimdiden başladılar.