ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
NUN Okulları yeni eğitim ve öğretim yılı için bir araya geldi
NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup 2014 yılında Altunizade’de yer alan NUN İlkokulunda 9 idari personel, 24 öğretmen ve 50 öğrenciyle eğitim ve öğretim hayatına merhaba diyen NUN Okulları bugün 741 öğrenci ve 212 akademik personelle eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrencilerinin yaklaşık yüzde ellisi burslu okuyan NUN Okulları, insanlığa katkı sunabilmek, bu topraklardan aldığı bilgi birikimini önce bu toprakların insanlarına daha sonra tüm insanlığa çağın gereklerine uygun yeni bir dil, üslup ve yöntemle aktarabilmek adına tüm akademik ve idari personeliyle heyecan içinde çalışmalarına devam etmektedir.
Bu heyecan ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı çalışmalarına başlayan NUN Ailesi, tüm çalışanlarının katıldığı bir kahvaltı programında bir araya geldi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen program, kahvaltının ardından yeni öğretmenler için hazırlanan oryantasyon programı ile devam etti. Oryantasyon programı, NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye’nin yaptığı açılış konuşması ile başladı. NUN Okullarının esas gayesinin insanlığa katkı sunabilmek olduğunu belirten Üye, kendi köklerinden yani kadim kültüründen beslenen ve aynı zamanda yaşadığı çağı ve coğrafyayı anlamaya çalışan bir insan profili yetiştirmek istediklerini belirtti. Bu gaye ile yola çıkan NUN Okulları “öğreten ve öğrenen öğretmen” hedefini yakalamak için hem yeni gelen hem de eski öğretmenlerinin katıldığı zümre çalışmaları ile yeni dönem hazırlıklarına gün boyu devam etti. Zümreler, yeni dönem müfredatında neler yapılması gerektiği üzerine büyük bir heyecanla çalışmalarına başladı. Günümüzde tüm insanlığın sorunları olan kentsel dönüşüm, küresel ısınma, deprem ve sel gibi doğal afetler, orman yangınları, geri dönüşüm gibi hususlar ilgili derslerin müfredatında çözüm üretmek merkeze alınarak tartışıldı. Akademik ve idari tüm personelin katıldığı NUN’da ilk gün, yeni dönem çalışmaları, zümre toplantıları, yeni fikirlerin belirmesi için yapılan tartışmalar ile heyecan içinde geçti.
NUN’da ilk günün ardından öğretmenler 3 hafta boyunca sürecek kapsamlı bir oryantasyon programına başladı. Bu programda deneyimli NUN öğretmenleri her branşın kendi alanında istifade edebileceği gerekli eğitimleri alacaklar. Aynı zamanda yeni dönemde fark yaratacak konuları, bu konuların öğrencilere hangi eğitim araçlarıyla verileceğini, bu konuların farklı branşlarla olan bağlantısını birlikte tartışma fırsatı bulacaklar.