ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
NUN İlkokulunda Yerli Üretimin Önemi Konuşuldu
NUN Buluşmaları kapsamında Arçelik şirketinde mühendis olarak çalışan Haluk Karataş’ı ilkokulumuzda ağırladık.
“Neden yerli teknoloji ve ürün üretmeliyiz?” başlığı altında bir sunum gerçekleştiren Haluk Karataş, diğer ülkeler ile Türkiye’nin üretimini kıyaslayarak konuşmasına başladı. Teknoloji üretmediğimiz takdirde diğer ülkelerin gerisinde kalacağımızı vurgulayarak bunun önüne geçmek için yerli üretime ağırlık vermemiz gerektiğini belirtti. Üretim teknolojisinin tarihi serüvenini öğrencimize aktaran Karataş, bugün artık yavaş yavaş insanlara ihtiyacı olmayan robotların üretimde söz sahibi olmaya başladığını sözlerine ekledi.
Karataş, yerli teknoloji için yeni fikirlere ihtiyacımız olduğuna dikkat çekerek üretim öncesi süreç hakkında bilgiler verdi. Üretim öncesinde tüketicilerin ihtiyaçlarını dikkate almak gerektiğini belirten Karataş, “kaliteli üretim için onların gerçek problemlerini öğrenmek zorundayız, doğru cevaplar doğru sorulardan ortaya çıkıyor” sözleriyle fikir üretmenin çok önemli olduğunu ve bunun için de önyargılardan kurtulmamız gerektiğini belirtti.
Öğrencilerimizin evlerinde kullandıkları ürünlerin üretim aşamaları hakkında örnekler veren Karataş, çeşitli fotoğraflar ve videolar ile öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimize hayal kurmaktan asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak dünyaca ünlü büyük markaların arkasında bir hayalin yer aldığı gerçeğini paylaştı. Sorularla zenginleşen etkinliğimizin ardından öğrencilerimiz yerli üretimin önemini kavradılar.