
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek:
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

Ramazanın Işığını Yakala!
ramazan tüm heyecanıyla geri geldi... faziletleri ve merhametiyle bizi kuşatan ramazan'ı gelin bi...

Okul Tanıtım Günü
nun okullarında tanıtım günleri başlıyor! farklı kültürlere ve bakış açılarına saygı duyan, kişi...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
drama ve yazarlık atölyesi bu atölyede çocuklarımız: hayal güçlerini kullanarak özgün hikây...
İstanbul ve Gençlik Sanat Bienali sergi açılışı
Yaratıcı yeni kuşaklar için uygun iklimi oluşturmak amacıyla 2010 yılından bu yana yapılan çalışmalardan biri olan Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, çocuk ve gençlerin ürettiği sanat çalışmalarının ulusal ve uluslararası nitelikli bir platformda izleyiciyle buluşmasını sağlamak, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiğiyle ifade edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.
NUN Okulları öğrencileri, “Buluşma Noktası” konseptiyle düzenlenen 6.Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında Ortaokul Plastik Sanatlar Kulübü olarak, çıkış noktası olan ekolojik sistemin bozulması ile ilgili dikkat çekmek adına “Ekolojik Yıkım” başlıklı projesi ile enstalasyon çalışması gerçekleştirdiler.
Bireylerin sonsuz tüketim ihtiyaçları sürdürebilir yaşama karşı çığır gibi büyümekte ve sanayileşme ile ortaya çıkan tüketim toplumlarının bugün geldikleri nokta olan dijital değişim, kullanılan enerjide doğrudan arttırmaktadır. Üzerinde yaşadığımız çevre; sadece yaşamımızı sürdürdüğümüz bir alanında da ötesinde milyonlarca canlının üzerinde yaşayan bir ekosistemdir. Dünya üzerinde bıraktığımız her iz, çevreye, canlılara ve taşınmaz kültürel miraslarımızı da etkilemektedir. Fazla tüketim ve beraberinde gelen ekolojik problemler, bütün canlıları direkt ya da dolaylı olarak etkilemektedir. Bu sebeple öğrencilerimiz, çevresel kirlenme ile başlayarak bütün ülkelerin ortak problemi haline dönüşen sistem bozukluğuna dikkat çekmek istemişlerdir.
NUN Okulları 4. sınıf PYP sergi gruplarımızdan “Piece of Peace”, “Gezegeni Paylaşmak” isimli disiplinler üstü tema bağlamında “Eğitimde Fırsat Eşitliği” başlığı altında bir seramik çalışması yaptı. Piece of Peace, bu seramik çalışmayla Bienal’e başvuru yaparak kabul aldı.
Çalışma seramik malzemesini plaka yöntemi ve elle şekillendirme yöntemi kullanılarak üretilmiştir. Çalışma 30*40 ölçülerinde seramikten açık bir biçimde duran kitaptan oluşmaktadır. Kaidenin üzerinde sergilenecek olan çalışmanın üzerinde Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesinde yer alan eğitim hakkı ile ilgili maddeler yazmaktadır. Aynı zamanda kitabın içinde yer alan bu maddeler öğrenciler tarafından seslendirilmiş, kitabın içerisine yerleştirilen ses sistemi ile izleyiciler tarafından duyulmaktadır.
Çalışma, çocukların seramiği elle şekillendirmesiyle üretilmiştir. Çalışman kitap formundadır. Bu form ve sayfalarının güvercin kanadı şeklinde olması barışı temsil etmektedir. Bu kitaptaki metinde Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’nin eğitim hakkı ile ilgili bölümünden bir kesit yer almaktadır. Kelimelerden bazılarının eksik, parçalanmış ve yere dağılmış olduğunu görürüz. Çalışmada yer alan çatlaklar, seramiğin kırılganlığı ile birleşerek, eğitimde fırsat eşitsizliğine dair bir gönderme taşımaktadır. Aynı zamanda Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’nin eğitim hakkı ile ilgili bölüm seslendirilerek çalışmanın içerisine yerleştirilmiştir. UNESCO’nun raporuna göre, dünya genelinde 258 milyon çocuk okula gidemiyor. Bu çalışmada eğitimde fırsat eşitsizliğine dair çocukların ve izleyicilerin farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır.
12.sınıf öğrencimiz Sueda, turuncunun içindeki özgürlüğü sembolize etmesinden yola çıkarak, İçerideki’ni Çözümlemek olarak adlandırdığı interdisipliner sanat çalışmasında, ‘içerideki’ metaforu ile bu personayı çözümlemek için keşfe çıkmıştır. Üç aşamadan oluşan çalışmanın parça isimleri sırasıyla: İçerideki, İç İçe Geçmiş Düşüncelerve Bir Anlığına Dinmek’tir. İçerideki personayı, dışarıyla olan ilişkisini ve kendini temsil eden ikiliğin buluşma noktalarını incelediği bu çalışmada; görsel sanatlar, müzik ve fizik gibi farklı disiplinleri bir arada harmanlamaktadır. Hem ortaokul hem lise projemiz Mustafa Kemal Merkezi’nde sergilenmek üzere yerleştirilmiştir.