Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

IB Genel Direktörü Siva Kumari Beykoz Kampüsümüzü Ziyaret Etti

Uluslararası Bakalorya (IB) Genel Direktörü Siva Kumari okulumuzu ziyaret etti. IB eğitiminin kendi kültürüne yabancılaşmadan dünyayı tanıyan gençler yetiştirmeye odaklandığı, bu sistemin mimariden dile eğitimin her aşamasında yerelden evrensele giden bir yolculuk olduğu konuşuldu.

IB sisteminin 50. yılı dolayısıyla Türkiye’de bulunan Kumari’ye ziyareti esnasında NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Esra Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Yılmaz, Fatih Nida Üye, Gökçe Kalyoncu ve NUN Okulları Akademik Direktörü Nur İpek eşlik etti. Yapılan görüşme sırasında NUN Eğitim ve Kültür Vakfı yönetim kurulu başkanı Esra Albayrak, IB eğitim sisteminin toplumların dezavantajlı kesimlerine de erişebilir hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Okulun mimarisinden etkilendiğine dikkat çeken Kumari, “NUN Okulları sade ama huzur veren bir yapıya sahip. Ülkelerin kendi kültürel değerlerini eğitime entegre etmesi oldukça önemli. IB eğitiminin temelinde de kendi kültürünün farkında dünya ile iletişimde olmak yer alıyor.” dedi. Esra Albayrak, NUN Okullarının mimarisinde Selçuklu unsurlarına yer verildiğini belirtti. Albayrak,  NUN Okullarında kültürün gelecek nesillere aktarılmasına özellikle önem verildiği, örneğin edebiyat derslerinde edebi eserlerin incelenirken sosyolojik, tarihi ve coğrafi arka planlarının ele alındığı ve diğer derslerin de farklı disiplinlerin entegrasyonuna dikkat edilerek işlendiğini ifade etti.

IB eğitim sisteminin uluslararası okullara ortak müfredat ihtiyacından ortaya çıktığını belirten Kumari, “bugün artık devlet okullarında da uygulanmak istenen bir sistem haline geldi.” diye konuştu. IB eğitim programlarının zorlayıcı olduğu vurgulanan görüşmede bu zorluğun öğrencilerin akademik gelişmelerine olumlu etki yaptığı belirtildi. Kumari, “IB derslerinin öğrencilerin ana dilinde verilmesinin öğrencilerin kavramsal anlayışı daha iyi yakalamasına, sorgulamayı daha rahat yapabilmesine yardımcı oluyor. NUN Okulları da eğitim dili olarak Türkçeyi seçmiş, bunu yaparken yabancı dil eğitimine de gereken önemi göstermiş.” şeklinde konuştu. Kumari’ye Türkiye’nin dünyanın farklı coğrafyalarında okulları olduğu ve IB programları hazırlanırken Türkçe’nin de öğretim dili olarak tasarlanmasının önemi hatırlatıldı.

Görüşmede, Türkiye’ye özel IB derslerinden olan TITC müfredatının bir standart seviye dersin ötesinde; sosyoloji, tarih ve coğrafyayı barındıran zengin bir içeriğe sahip olduğu ifade etti. Bu dersin yüksek seviye ders grubunda olması gerektiği vurgulandı. MYP programını zenginleştirmek için çalışmalar yapıldığını belirten Kumari, öğrencilerden çok güzel projeler geldiğini ifade etti. NUN Okullarındaki bütün öğrencilerin IB sistemine dâhil edildiğinin hatırlatılması üzerine Kumari “IB sisteminin temel ilkelerinden biri de bütünselliktir. NUN Okullarında bunun yakalanması çok sevindirici. Türkiye’de IB’ye olan ilgi giderek artıyor. Bu çok sevindirici bir gelişme. IB sisteminin devlet okullarında da yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bakanlıkla yapılacak ortak çalışmalarla bunun sağlanabileceğini düşünüyorum” dedi.

Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın Cuma namazı sırasında öldürülmesini üzüntüyle karşıladığını vakıf yöneticileriyle paylaşan Kumari, “eğitimciler bu meseleyi titizlikle değerlendirmeliler.” dedi. NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Nida Üye de NUN Okullarında öğrencilere kazandırmaya çalışılan mukayeseli, sorgulayıcı ve kavramsal düşünme biçimlerinin insanlığı tehdit eden radikal eğilimlere karşı etkili bir koruma kalkanı olduğunu belirtti.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileriyle gerçekleştirilen sıcak görüşmenin ardından ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte okulumuzun Beykoz Kampüsünü gezen Kumari, bazı derslere katıldı. Öğrencilerimizle kısa bir söyleşi yaptıktan sonra IBO’nun 50. yıl kutlama programına katılmak için okuldan ayrıldı.

Placeholder Placeholder Placeholder