
NUN Eğitim ve Kültür Vakfından Anlamlı Destek:
“yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız.” hz. muhammed nun eğitim ve kültür va...

Ramazanın Işığını Yakala!
ramazan tüm heyecanıyla geri geldi... faziletleri ve merhametiyle bizi kuşatan ramazan'ı gelin bi...

Okul Tanıtım Günü
nun okullarında tanıtım günleri başlıyor! farklı kültürlere ve bakış açılarına saygı duyan, kişi...

NUN Okulları öğrenci kabul süreci başladı!
öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen nun okullarında ö...

NUN Çocuk Atölyeleri
drama ve yazarlık atölyesi bu atölyede çocuklarımız: hayal güçlerini kullanarak özgün hikây...
Dr. Betül Sayan Kaya NUN Okullarındaydı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Betül Sayan Kaya, NUN Buluşmalarımızın Şubat ayı konuğuydu. Ortaokul ve lise öğrencilerimizle bir araya gelen Kaya, aile kurumunun medeniyetimizdeki yerini vurguladı.
Her ay iki farklı öğrencimizin moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve öğrencilerimizin farklı alanlardan yetkin isimlerle bir araya gelme imkânı bulduğu NUN Buluşmalarının Şubat ayı misafiri, Sayın Bakan Dr. Betül Sayan Kaya idi.
Konuşmasına, Türk toplumundaki paylaşma geleneğinin önemiyle başlayan Kaya, “Ekonomik açıdan belki dünyanın en zengin ülkesi değiliz; fakat listelerde açıkça görülüyor ki en çok insanî yardımda bulunan, en çok dağıtan ve mazlumu koruyan ülke biziz.” diyerek Türkiye devletinin ve toplumunun “gönül zenginliğine” vurgu yaptı.
Konuşması boyunca aile kurumunun medeniyetimizdeki yerini ve önemini uzun uzun izah eden bakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının güçlü toplumun temeline “güçlü kadını” koyan sloganı sorulduğunda ise şu açıklamalarda bulundu: “Kadınlarımızın seçme hakkına saygı duyuyoruz. Kadın evde kalmayı da çalışmayı da seçebilir, biz her iki tercihinde ona destek ve yardımcı olmalıyız. Kadınlarımız çocuk ve kariyer arasında sıkışmasın diye çalışma hayatında pek çok uygulama yaptık; çalışma saatlerini yarıya indirme veya iki yıl ücretsiz izin hakkı, iş yerleri kreşlerin sayısını artırma ve son olarak torununa bakan büyükannelere ekonomik destek sağlamak gibi iyileştirmelerimiz oldu.”
Yapılan bir ankette, büyükannelerin yüzde 98’inin maddi destek verilmese dahi torunlarına bakacağını söylediklerini aktaran Kaya, Türk toplumunun “dayanışma” ve “hâlden anlama” kültürüne dikkat çekti. Kaya, bu dayanışma ruhunun yalnızca çocuk bakmakla sınırlı olmadığını; büyüğün küçüğe, güçlünün güçsüze, imkânı olanın ihtiyacı olanı, komşu evlerin, hatta devletlerin dahi birbirlerine karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatarak ve tüm öğrencilerimizi duyarlı olmaya davet ederek sözlerine son verdi.