ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
Akademisyenler Dersimizde: Dr. Ahmet Süruri’yi NUN Okullarında Ağırladık
Öğrencilerimizin akademisyenlerle tanışmaları ve derslerde işledikleri konuları uzmanlarından dinlemeleri için geçtiğimiz yıl başlattığımız “Akademisyenler Dersimizde” etkinliklerimiz bu yıl da devam ediyor. Öğrencilerimiz birbirinden kıymetli akademisyenlerle NUN Okulları Beykoz Kampüsümüzde buluşuyor.
17.12.2018 tarihinde İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ahmet Süruri “Akademisyenler Dersimizde” etkinliği kapsamında öğrencilerimizle Allah-insan ilişkisi üzerine bir ders yaptı.
İnsanların kâinatı sorgulamaları üzerine başlayan ders esnasında Ahmet Süruri, eski Yunan’dan bugüne insanlığın yaratıcı algısı hakkında örnekler verdi. “Filozoflar metafizik-doğa ve insanı düşünerek yola koyulmuşlardır. İlk olarak kendini merak eden insanoğlu daha sonra yakın çevresindeki doğayı ve sonra da doğanın ötesinde yer alan metafiziği merak etmiştir.” şeklinde konuştu. Kuran-ı Kerim’in Bakara suresinin 255. ayeti olan ve halk arasında ayet-el kürsi olarak bilinen bölümü öğrencilerimize açıklayan Süruri, Allah’ın sıfatları hakkında bilgiler verdi. Bu ayetin ardından Haşr suresinin 22. ve 23. ayetleri hakkında da bilgiler paylaşan Süruri, bu surede geçen Allah’ın sıfatlarının anlamlarını öğrencilerimizle paylaştı. Kuran-ı Kerim’de Allah’ın tekliğinin birçok yerde vurgulanmasının sebeplerinden birinin çok tanrılı dinlerdeki yanlışlıkları belirtmek olduğunun altını çizerek, İhlas suresinin ne anlatmak istediğine ilişkin notlarıyla dersi tamamladı.
Öğrencilerimizin felsefe ve kelam ilimleri üzerine düşündükleri, Kuran-ı Kerim’deki tevhit vurgusunun önemini kavradıkları ders ilim dolu geçti.