ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
Akademisyen İbrahim Halil Üçer Okulumuzdaydı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden İbrahim Halil Üçer, “Akademisyenler Dersimizde” programı kapsamında Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle bir araya geldi.
İslam düşünce tarihi bağlamında; ilim ve felsefe geleneğimizi unutmanın kimliğimize dair farkındalığımızı nasıl örselediğini örneklerle açıklayan Üçer’in özellikle “harabe ev” metaforu oldukça ilgi çekiciydi: “Ev fikrinden yoksun olan kişi için pencere hiçbir şey ifade etmez. Sivas’taki Çifte Minareli Medrese veya Kâtibî’nin eseri bizim için bir pencere hükmündedir. Fakat ne yazık ki bir ev tasavvurumuz yok ve bize yeni ufukları gösterme imkânına sahip bu pencereler büyük bir anlamsızlığa gömülüp gidiyor.”
Üçer’in İslam bilim ve felsefe tarihini birbirinden çarpıcı örneklerle izah ettiği ders hakkında öğrencilerimizin yorumları ise şöyle:
“Buluşmadan döndüğüm zaman kendimi, bildiklerimi ve bilmem gerekenleri sorgulama ihtiyacı hissettim.”
Ebrar Yağcı
“Benim için çok faydalı bir ders oldu. Çünkü felsefeye ilgilenen biri olarak Batı felsefesini daha çok seviyorum. Fakat anladım ki aslında Doğu felsefesini bilmiyormuşum. Derste bahsedilen ilim adamlarının isimlerini araştırmak için not adım. Misafirimiz gerçekten de çok bilgili ve anlatım yeteneği çok iyi bir konuşmacıydı, eğer fırsatım olursa yayına hazırladığı İslam Düşünce Atlası kitabına bakmak ve bahsi geçen filozofları yakından tanımak isterim.”
Berra Nur Aydın
“Ders farkındalık yaratıcıydı. Konunun güzel olmasına karşılık bence süre çok kısıtlıydı. Müslüman filozofların üstünden hızlı geçmek zorunda kaldık, o insanların yaptıklarını daha detaylı dinlemeyi çok isterdim.”
Elif Görgen