ECO - TREKKİNG Programı
şile ilçesinin ulupelit köyü'nde tamamen doğal bir ortamda eco-trekking etkinliği gerçekleştirildi...
PDR Veli Atölyesi
psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından düzenlenen “beni duymuyor, yerinde durmuyor:...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
öğrencilerimiz, cumhuriyet’in 101. yılını coşku içinde kutladı. tiyatro ve oratoryo gibi anlamlı p...
NUN Çocuk Atölyeleri
ebru atölyesi ebru sanatı, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ya...
Summer Camp İstanbul
summer camp i̇stanbul, bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen 25 öğrencinin katılımıyla 22 temmuz...
1 Adım Ötesi söyleşisi: Metaverse
Eğitimde 1 Adım Ötesi çatısı altında gerçekleştirdiğimiz oturum ve etkinliklerimizi bu yıl 1 Adım Ötesi Söyleşisi ile başlattık. Özellikle gençlerin hayatını yakından ilgilendiren çağımızın önemli meselelerini konuşmak üzere alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu söyleşiler Lacivert derginin katkılarıyla düzenleniyor.
Söyleşilerimizin ilki olan Metaverse “Alternatif Bir Dünya Dayatması!”, Lacivert dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mustafa Akar’ın moderatörlüğünde, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Doç Dr. Ahmet Dağ ve yeni medya araştırmacısı Sayın Selvanur Yazıcı Sezgin’in katılımlarıyla gerçekleşti.
Panelin öncesinde öğretmenlerimiz, kurulan VR standını bir gün boyunca deneyimleme imkânı buldular. Ayrıca hazırlanan ankete katılarak Metaverse ve NFT hakkında sorulan soruları yanıtladılar. Aynı zamanda öğrencilerimizin bu sorulara verdikleri cevaplarla hazırlanan videoda gençlerin dijital dünyayı ne denli yakından takip ettiklerini hep birlikte gözlemledik.
Panelin başlamasıyla birlikte Metaverse kavramının dayandığı tarihi zemine değinen konuşmacılarımız, bu kavramın günümüzde icat edilmediğini ve aslında Batı düşüncesinin temellerinden birini oluşturduğunu aktardılar. Kavramın köklerinin Platon’a kadar uzandığını aktaran Doç. Dr. Ahmet Dağ, “diğer dünya” anlamına gelen bu kavramın felsefenin uğrak duraklarından olduğunu dile getirdi.
Metaverse kavramının hayatımıza girişinin bir anda olmadığından bahseden konuşmacılarımız, her yeni gelişmenin kabul sürecinde toplumların bir müddet zorlanmasından fakat daha sonra hayat pratiğinde yer bulmasıyla birlikte bu zorlukların aşıldığından söz ettiler. Gelişen teknolojiyle birlikte bu adaptasyon süreçlerinin artık kısaldığını ve toplumların gelişmelere daha hızlı ayak uydurduğunu dile getirdiler.
Ayrıca projelerin düşüncenin daha da ötesine taşınabileceğini dile getiren Yazıcı, gençlerimizi yetiştirirken onları ileriye dönük çalışmalar yapabilmeleri noktasında mutlaka ümitlendirmemiz ve teşvik etmemiz gerektiğini aktardı.
Konuşmacılarımızın dinleyiciler tarafından sorulan soruları cevaplamalarının ardından panelimiz sona erdi. Çok verimli bir söyleşi olduğunu aktaran öğretmenlerimiz panelden oldukça memnun ayrıldılar.