Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi, “Özgürleştiren Sınırlar” Temasıyla Dördüncü Kez Düzenlendi

NUN Eğitim ve Kültür Vakfının düzenlediği Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi’nin dördüncüsü, 23 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirildi. “Özgürleştiren Sınırlar” temasını merkeze alındığı zirvede, katılımcılara uzman isimlerin rehberliğinde yeni bakış açıları sunuldu. Yaklaşık 20 farklı ilden 700 kişinin katıldığı zirvede eğitimin merkezinde insanın olması gerektiğinin vurgu yapıldı.

NUN Okulları Beykoz kampüsünde gerçekleşen Eğitimde Bir Adım Ötesi Zirvesi, Dr. Esra Albayrak’ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Esra Albayrak, yaptığı konuşmada, sınır kavramının birey ve toplum üzerindeki etkilerini ele aldı. Konuşmasında, dijitalleşmenin sınır algısına getirdiği değişimler, gençlerde artan yalnızlık ve tükenmişlik hissi, siber zorbalığın etkileri ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi gibi küresel sorunlara dikkat çekti. Zirve, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in açılış konuşmasıyla devam etti. Tekin, sınırların bireylerin kişisel gelişimindeki rolüne ve özgürlüğün sınırsızlıkla karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Millî Eğitim Bakanımızın konuşmasının ardından, Çöl Üçlemesi adını verdiği film serisiyle ve kazandığı ulusal uluslararası birçok ödülle tanınan Nacer Khemir, "Sanatın Engel Tanımayan Sınırları" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında psikiyatrist, yazar ve toplumun dinamiklerine dair derin analizleriyle tanınan Prof. Dr. Kemal Sayar, “Yaşam Serüveninde Özgürlük Sanrısı ve Sınırlar” adlı konuşmasını yaptı.

Doç. Dr. Mustafa Otrar, teknolojinin eğitimdeki potansiyelini vurgularken bu dönüşümün beraberinde getirdiği sorumluluklara da dikkat çekti. Eğitimde davranış bilimleri üzerine yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Şule Alan ise sınır eğitimine henüz küçük yaşta başlanması gerektiğine ve bu noktada ebeveynlerle birlikte öğretmenlerin rol modelliğine ihtiyaç duyulduğundan bahsetti.

Sınırların, bireylerin ve toplumların aidiyet duygusunu şekillendiren önemli bir faktör olduğunu söyleyen Prof. Dr. Dursun Ali Tökel; millî, dini ve kurumsal aidiyetlerin yaşamlarımızdaki yerini ve onların kimliklerimiz, ilişkilerimizi nasıl derinden etkilediğini vurguladı.

Zirveye verilen ara sonrasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 56 çalıştaya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Zeki Bayraktar, eğitimci yazar Orhan Gazi Gökçe, yazar Fatma  Bayram, Çiğdem Tavkul, İpek Coşkun Armağan ve yazar Yıldız Kulkul’un da aralarında bulunduğu isimler önderliğinde gerçekleştirilen çalıştaylarda katılımcılar, sınıf ortamında geliştirebilecekleri alanlar üzerine paylaşımda ve uygulamalarda bulundular.

Verilen aranın ardından "Dijital Görgü ve Sınırlar: Yapay Zekâ Çağında İletişimin Sınırları Nasıl Belirlenmeli?" başlıklı konuşmasını yapan Prof. Dr. Nabi Avcı, dijital dünyada iletişimin sınırlarını ve etik meselelerin nasıl ele alınması gerektiğini anlatarak dijital ortamda ilişkiler, bireysel sınırlar ve teknolojinin iletişime etkisi hakkında önemli bir perspektif sundu.

Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu ise yaptığı konuşmasında vücudumuzun içindeki karar mekanizmalarının çizdiği sınırlar üzerinde durdu. Zirvenin sonunda gerçekleştirilen panelde, farklı alanlarda önemli başarılara imza atmış değerli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Panelin konuşmacıları; Sevde Sevan Usak, Mehmet Yücel Atış, Hakan Akkaya, Ramazan Bingöl ve Doç. Dr. Gül Esra Atalay oldu. Panelistler sınırların farklı yönlerini, iletişimin, toplumsal yapının ve bireysel sınırların nasıl şekillendiğini ve özgürleştiğini farklı disiplinlerle ele aldılar. Her biri, “Özgürleştiren Sınırlar” konusundaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

Eğitimde 1 Adım Ötesi Zirvesi sonunda gerçekleştirilen törenle Öğretmen Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül kazanan öğretmenler, yenilikçi projelerini sergileyerek diğer eğitimcilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Birincilik ödülünü Faruk Gülşen "Deneyimini Paylaş" projesiyle, ikincilik ödülünü Melek Kılıç "Dijital Okuma Köprüsü" projesiyle, üçüncülük ödülünü ise İbrahim Yıldırım "Matematik Her Yerde" projesiyle kazandı. Ayrıca, dereceye giren yedi proje sahibi de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Placeholder Placeholder Placeholder