Değer Temelli Eğitim
İnsanoğlu yaradılışından itibaren önce kendini sonra kâinatı tanımakla vazifelendirilmiştir. Hayatı keşfetme yolculuğunda başka insanlarla ilişki kurması gerekir. Kendisinden beklenen de bu dünyada iyi bir insan olmayı başarmaktır. İnsan olabilmenin özünü teşkil eden bir takım meziyet ve hasletler, kişinin duygu, davranış ve düşüncelerini yönlendirmesi hasebiyle kararlarımızda yol gösterir; inanç ve zihin yapımızda söz sahibi olurlar. İşte “iyi insan” olma yolunda gayret gösterenler için bu hasletlere sahip olmak, birtakım değerler manzumesini de beraberinde getiriyor.
NUN Okulları olarak iyi insan yetiştirmek için çıktığımız bu kutlu yolculuğumuzda sevgi, saygı, adalet, merhamet, edep ve sorumluluk olan temel değerlerimiz başta olmak üzere pek çok insani değeri, edindikleri teorik ilmin yanında, günlük hayata tatbik edilebilir şekilde bir hayat becerisi olarak öğrencilerimizle paylaşmakta ve bu şekilde hayata hazırlamaktayız. Akademik kadromuz ders planlarını, müfredat içeriklerini ve sosyal faaliyetleri, öğrencilerimize bu değerleri hazmetmiş bir şekilde yaşatma ve kâinatı bütünsel bakış açısıyla yorumlama becerisi kazandırma gayesiyle disiplinler arası irtibatlandırma yaparak tasarlamaktadır.
Temel değerlerimizin yanı sıra şükür, sabır, tefekkür gibi ahlaki ve insani değerlerle öğrencilerimiz kuşatılırken hayatlarını anlamlandıracak olan dini ilimleri hakkıyla ve doğru bir şekilde öğrenmeleri hususunda da ciddi destek sağlanmaktadır. Kur’ân-ı Kerim’in mesajı ve hayata tatbiki, dinî bilgiler çerçevesinde âdâb-ı muaşeret ve ahlak eğitimi ile mecz edilip bu amaç doğrultusunda hayata açılan birer pencere vazifesi görmektedir. Yalnızca sınıf içerisinde değil, tüm okul toplumu üyelerinde ve okulun her bölümünde dinî değerlerimiz hayatın içinde olacak şekilde yaşatılmaya gayret edilmektedir.
IB eğitim sisteminde bir karakter eğitimi niteliği taşıyan “araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli, dönüşümlü düşünen (tefekkür eden)” kavramlarından oluşan “Öğrenen Profilleri”, değerlerimizin eğitimdeki yaklaşımımızı pratiğe geçirmemiz noktasında bize kolaylık sağlamaktadır. Öğrencilerimizin fıtrattan gelen merak duygularını, kadim değerlerimizi merkeze almak suretiyle yönetmelerine; kültürlerarası anlayış çerçevesini göz ardı etmeden geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmalarına ve farklı yaş gruplarına özel düzenlenen sosyal etkinliklerle değerlerimizin tatbiki olarak yaşatılmasına zemin hazırlıyoruz.
NUN Okulları olarak değerleri eğitimle vermekten ziyade bu kadim değerlerimizi yaşatmaya odaklanıyor, “terbiye” kavramı ile de sistematize ettiğimiz eğitim yaklaşımımızla, okullarımızdan mezun olan her bir gencimizin, insanlığın sorunlarına kayıtsız kalmadan uluslararası arenada yerli ve millî kimlikleriyle gerek milletimizi gerekse tüm insanlığı kucaklamış, kalbinde ve gönlünde sevginin merhamet iklimi ile filizlendiği, saygı ve edep dairesi çerçevesinde adaleti kuşanmış, sorumluluğunu bilen, rol model kabiliyetini haiz bireyler olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz.