Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

NUN Okulları Yeni Eğitim Yılına Hazır!

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup 2014 yılında Altunizade’de yer alan NUN İlkokulunda 9 idari personel, 24 öğretmen ve 50 öğrenciyle eğitim ve öğretim hayatına merhaba diyen NUN Okulları bugün 855 öğrenci ve 265 akademik personelle eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrencilerinin yaklaşık yüzde ellisi burslu okuyan NUN Okulları; insanlığa katkı sunabilmek, bu topraklardan aldığı bilgi birikimini önce bu toprakların insanlarına daha sonra tüm insanlığa çağın gereklerine uygun yeni bir dil, üslup ve yöntemle aktarabilmek adına tüm akademik ve idari personeliyle heyecan içinde çalışmalarına devam etmektedir.

Bu heyecan ile 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı çalışmalarına başlayan NUN Ailesi, tüm çalışanlarının katıldığı bir kahvaltı programında bir araya geldi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen program, kahvaltının ardından yeni öğretmenler için hazırlanan Oryantasyon Programı ile devam etti. NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Esra Albayrak, Oryantasyon Programı’nda yaptığı açılış konuşmasında: “İnsanlık, bir noktadan sonra yükselebilir ardından düşebilir ve sonra yeniden yükselebilir. Bizler düşüşü gören bir nesiliz ve yükselişe hizmet edeceğiz. Bu yükseliş yetiştireceğimiz gençlerle gerçekleşecektir. Buna yüzde yüz inanıyorum.” diyerek yükselişlerine şahit olacağımız dünyanın gençlerini yetiştirme heyecanı içerisinde olduğumuzu belirtti.

Kendi köklerinden beslenen ve aynı zamanda yaşadığı çağı ve coğrafyayı anlamaya çalışan bir insan profili yetiştirmek gayesi ile yola çıkan NUN Okulları “öğreten ve öğrenen öğretmen” hedefini yakalamak için hem yeni gelen hem de eski öğretmenlerinin katıldığı zümre çalışmaları ile yeni dönem hazırlıklarına gün boyu devam etti. Zümreler, yeni dönem müfredatında neler yapılması gerektiği üzerine büyük bir heyecanla çalışmalarına başladı.

Akademik ve idari tüm personelin katıldığı NUN’da ilk gün; yeni dönem çalışmaları, zümre toplantıları, yeni fikirlerin belirmesi için yapılan tartışmalar ile heyecan içinde geçti.

NUN’da ilk günün ardından öğretmenler 3 hafta boyunca sürecek kapsamlı bir Seminer Programı’na başladı. Bu programda deneyimli NUN öğretmenleri, her branşın kendi alanında istifade edebileceği gerekli eğitimleri alacaklar. Aynı zamanda yeni dönemde fark yaratacak konuları, bu konuların öğrencilere hangi eğitim araçlarıyla verileceğini, bu konuların farklı branşlarla olan bağlantısını birlikte tartışma fırsatı bulacaklar.

Placeholder Placeholder Placeholder