Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı NUN Lisesi Mezuniyeti

NUN Lisesindeki beş yıllık eğitim ve öğretim serüvenlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi hayatlarının yeni safhasına geçmek üzere uğurladık.

Beş yıl boyunca farklı deneyim ve tecrübelerle kendilerini geliştiren öğrencilerimiz, hem akademik anlamda hem de bireysel anlamda kendilerini gerçekleştirmiş insanlar olarak yeni yolculuklarına çıktılar.

Öğrencilerimiz, Yücel Arzen’in canlı performansı eşliğinde “Surda Bir Gedik Açtık” bestesiyle yerlerini aldılar. Kur’ân- Kerîm tilavetiyle devam eden programda, NUN Lisesi Okul Müdürü Şule Özcan Çatak ve NUN Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Esra Albayrak da konuşma yaptı. Ardından; velilerimizin, NUN Ailesinin ve NUN Okulları Mezunlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan videolar izlendi.

Mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bundan 10 sene önce, milli manevi değerlerine bağlı “iyi insan yetiştirmek” gayesiyle kurulan NUN Okullarının da tıpkı yavrularımız gibi, günbegün büyümesine olgunlaşmasına yakından şahitlik ettik. Fıtratı koruyan bir terbiye anlayışıyla eğitime yaklaşan bu güzide kurumda görüyorum ki, öğrenciler hayata çift kanatlı hazırlanıyor. Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan, diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor.” ifadelerine yer verdi.

Yaptığı konuşmada: “‘Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir davası olmalı.’ Çünkü insana yaşadığını hissettiren aldığı nefes ve atan kalbi değildir. İnsana yaşadığını asıl hissettiren, kendisini aşkın bir davaya adaması ve o dava uğruna mücadele vermesidir. Kendiniz için, Türkiye için, ümmet için, insanlık için kurduğunuz hayalleriniz olsun. Hep söylediğim gibi; ‘aşkınan koşan yorulmaz.’ Yorgunluğu hissettirmeyecek, sizi geceleri dahi ayakta tutacak, koştukça daha da ileriye gitme isteği uyandıracak idealleriniz olsun.” diyerek öğrencilere nasihatte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, mezuniyet törenine onur konuğu olarak katılan hocası, Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ı gençlere seslenmek üzere takdim etti.

Öğrencilerimizin bu seneki mezuniyet yolculuklarına; bir asırlık ömrü boyunca hoşgörüsü, nezaketi, vakarı ve ilmi ciddiyeti ile nesillere örnek olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman, ilham konuşmasıyla eşlik etti.

NUN Ailesinin daimî fertleri olan ve başarılarıyla beş yıl boyunca bizleri gururlandıran öğrencilerimiz, yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları proje ve yarışmalarda elde ettikleri başarılarla NUN değerlerini hep hakkıyla taşıdılar.

Eğitim ve öğretim serüvenlerinde NUN Okulları olarak her birinin farklılıklarına saygı duyarak kabiliyetlerine göre yetişmelerine gayret ettiğimiz öğrencilerimiz, katıldıkları yarışmalarla, gösterdikleri başarılarla, elde ettikleri Türkiye dereceleriyle ve en önemlisi “iyi insan” olma gayeleriyle geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Ülkesine ve dünyasına faydalı, insancıl, vicdanlı ve adil bireyler olarak dünyanın farklı yerlerine uğurladığımız öğrencilerimizi tekrar tebrik ederiz. İnsanî değerlere sahip, başarılı birer insan olarak dokundukları hayatları aydınlatacaklarına inancımız tam. Öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyoruz.

Placeholder Placeholder Placeholder