Dil Hassasiyetimiz
Duygu ve düşüncenin yoğrulduğu, olgunlaştığı bir âlem olarak dil, kültür varlığımızın da büyük bir kısmını taşıma vazifesini üstlenir. Böylelikle nesilden nesle aktarılarak milletin ortak bir kültür çevresinde şekillenmesini sağlar. Bu doğrultuda yeni nesillere kültür bilinci aşılamanın, geleceğin doğru bir gelenek tasavvuruyla mümkün olabileceği düsturunun, ancak sistemli bir dil bilinci kazandırmayla mümkün olabileceğine inanıyoruz.
Bu inanç doğrultusunda hedefimiz, ana dil hâkimiyeti ve farkındalığına sahip, akl-ı selim, kalb-i selim, zevk-i selim sahibi kendini tanıyan ve doğru ifade edebilen bireyler yetiştirmektir. Bu düsturla dilin korunması ve gelecek nesillere doğru aktarılması konusunda hassasiyet sahibi, bilgi ve vicdan temeli üzerinde bir kimlik inşa eden, öğrenme ve öğrendiklerini paylaşma iştiyakı duyan, yalnızca okuma değil, üretme hevesine sahip öğrenciler yetiştirme gayretiyle bir yol haritası belirleriz. Bu haritada önem verdiğimiz hasletler kalemine, bilgisine ve kendisine inanan, akademik dürüstlük bilincine sahip, kendinden yola çıkıp önce yereli, sonra ulusalı tanıyan, ardından açık bir zihin ve duyarlılıkla uluslararasını anlamlandıran gençlerin ilkeli duruşudur.
Edebi eserleri durak noktası olarak belirlediğimiz haritamızda Türkçenin tarihi süreçte geçirdiği değişim, dönüşüm ve medeniyet dili hâline gelişini gösteren, yalnızca kendi dilimizin edebiyatını değil, dünya edebiyatının iyi örneklerini temsil eden, okuma-yorumlama teorilerini aktaran, günceli, yaşadığımız çağın ruhunu yakından takip eden bir zihinle seçilen eserler dâhilinde bir izlek planlarız.
Bu haritada yol alan öğrencilerimizin dört temel beceri çerçevesinde kendini yazılı ve sözlü bir biçimde ifade eden entelektüel zihinler olmalarını hedefleriz. Bu doğrultuda kurumsal bakış açısı ve IB eğitim felsefesiyle geçmişi ve anı okuyabilen; okuduğu, anlamlandırdığıyla yolculuğunu sürdüren öğrencilerimizin yurduna ve dünyaya faydalı bireyler olarak kimliklerini inşa etmelerini düstur ediniriz.