Sürdürülebilir Yaşam
Sahip olduğumuz kaynaklara yönelik tüketim alışkanlıklarımızı gelecek nesilleri gözeterek geliştirme amacıyla, öğrencilerimizin sürdürülebilir eylemleri kampüsümüzde birincil elden deneyimlemeleri ve günlük yaşamlarına entegre etmeleri amaçlanmaktadır. Değerler ve geleneklerimizin önderliğinde ve aynı zamanda farklı kültürlerden de faydalanarak derlenen çeşitli ekolojik uygulamalara ders ve kulüp planlarında yer verilmektedir.
Öğrencilerimiz tüketim alışkanlıklarını sorgulamaya ve doğru belirlemeye teşvik edilmektedir. Aşırı tüketimden kaçınma, atık azaltma ve atıkların dönüştürülmesi gibi konularda öğrencilerimizin liderlik ettiği projelere destek verilir. Yaşamamız için temel olan ihtiyaçları karşılarken gereksiz tüketimden kaçınıp çevreye zarar vermemenin önemi vurgulanır.
Okulumuzda sürdürülebilir tarımın inceliklerini uygulamalı olarak öğretilir. Öğrencilerimiz mevsimine uygun ekim ve dikim yaparak, yetiştirdikleri ürünleri tüketim için kullanırken aynı zamanda zayi olmayacak şekilde değerlendirme becerisi kazanırlar. Kampüsümüzde yetişen endemik bitki türleriyle olan etkileşimleri, bu bitkilerin toplanıp kullanılması süreçleri öğrencilerimizin sürdürülebilir yaşam felsefesini pratiğe dökmelerinin örneklerindendir.
Kampüsümüzün yer aldığı Beykoz ilçesinin endemik bir bitkisi olan kocayemiş ağacının gelişim sürecini takip etmek, yemişlerini toplamak ve toplanan ürünlerin fazla olanlarını sirke yapımı için kullanmak öğrencilerimizin gerçekleştirdiği dönüştürmelere örnek olarak verilebilir. Ayrıca yine kampüsümüzde yetişen zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerin okul toplumunun tüketimine hazır hale getirilmesi için eyleme geçme de öğrencilerimizin öncülük ettiği çalışmalardan biridir. Günlük tüketimde büyük önem arz eden ve ülkemizde farklı çeşitlerinin yetiştirildiği buğday ve buğdayın gıdaya dönüşüm serüveni öğrencilerimizin şahitlik ettiği bir diğer dönüştürmedir.
Öğrencilerimizin sürdürülebilir yaşamı anlamalarını ve yaşam biçimlerine entegre etmelerini sağlamak, onların gelecek nesillerin refahını düşünen, çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmelerine olanak tanımaktadır.