Sınıflarımız
“Yaşayarak öğrenme” ilkesinden hareketle kurguladığımız kampüsümüzün, medeniyetimizden izler taşımasına, fonksiyonel ve insancıl olmasına, farklı öğrenme biçimlerine hitap etmesine özellikle dikkat edilmiştir.
Doğanın içinde yer alan okul binalarımızı tasarlarken önceliğimiz çocuklarımızın öğrenme heyecanlarını her daim canlı tutmak ve içerisinde bulunmaktan mutluluk duyacakları, kendilerini bir parçası hissedecekleri mekânlar inşa etmek olmuştur. Sınıflarımız, öğrencilerimizin aktif bir şekilde öğrenmelerini ve üretmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.
NUN Okullarında derslikler alışıldık sınıf düzenlerinden farklı olarak dersin özelliğine ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Böylece öğretmenlerimiz, alanlarında gerekli gördükleri her tür başvuru materyaline hızlıca erişebilecek ve öğrencilerin çok daha etkili biçimde konulara nüfuz etmelerine destek olacaklardır. Bununla birlikte ortaokul ve lisedeki her bir dersliğe ilmin gelişmesine katkıda bulunmuş âlim ve bilginlerin ismi verilerek derslikler bir kişiliğe büründürülmüştür.
Sınıflarımız, en fazla 20 kişilik olmakla birlikte ortaokul ve lise kademelerinde kız ve erkek sınıfları ayrı olarak tutulmuştur. Yaşayan sınıflar olarak tasarlanan sınıflarımızda, etkileşimli bir öğrenme ortamı sunulurken öğrencilere aktif olarak katıldığı ve ürettiği bir öğrenme deneyimi sunulur.
Bazı derslerimizin bütüncül olarak anlaşılması için özel sınıflar hazırlanmıştır. Bilim dersliği, sanat dersliği, müzik dersliği gibi sınıflarımızda öğrenciler, öğrenme süreçlerine dâhil olmaktadır. Tabiatla iç içe bir kampüste doğanın hemen yanı başında bulunan sınıflarımızda öğrenciler, doğayı yakından tanıma ve bilme imkânına sahip olurlar. Ayrıca tüm kademelerimizin derslik ve sınıflarında bulunan akıllı tahta teknolojisi ile öğrencilerimizin yaratıcı düşünme kabiliyetleri desteklenerek daha verimli bir eğitim hayatı geçirirler. Öğrencilerimiz kendileri için ayrılan dolaplar sayesinde bedensel olarak ağır yükler taşımak zorunda kalmamakla birlikte bireysel alanlarında düzen ve intizam sağlamayı da öğrenirler.
Okullarımızda bulunan ahşap, seramik, müzik, resim gibi branşların atölyeleri ve çeşitli laboratuvar alanları ile öğrencilerimizin farklı disiplinlerde de gelişimleri desteklenir.