NUN'da Gönüllülük
NUN Okulları olarak öğrencilerinin iyi bir eğitim almalarının yanında topluma duyarlı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz.
Kendi hayatlarının ötesinde bir dünyaya fayda sağlama gaye ve çabası taşıyan bireyler olarak yetişmeleri için eğitimin ilk yıllarından itibaren atılması gereken bu tohumu tüm derslerimiz kapsamında hayata geçirme amacı taşıyoruz.
Gönüllülük kapsamında çevre duyarlılığı, ihtiyaç sahipleri ile yardımlaşma, toplumsal projeler gibi alanlarda faaliyete geçen çalışmalar NUN Okullarının en önemli çalışmaları arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz daha ilkokul çağlarında “satın alma üret” isimli projeleri ile tüketim toplumuna dikkat çekmeye başlıyorlar. Çıkar gözetmeksizin, zamanlarını, enerjilerini, bilgi ve becerilerini, kaynaklarını ve birikimlerini, kendi özgür iradeleriyle “öteki”leri yararına kullanmaya henüz bu yaşlardan itibaren başlıyorlar.
Ortaokul ve lise öğrencilerimiz daha kapsamlı sosyal sorumluluk projeleri üretmenin ve bu projelerde yer almanın yanında okulumuzda düzenlenen etkinliklerde gönüllü görevler alarak sorumluluk sahibi olmayı öğreniyor, kendilerini farklı alanlarda geliştirme fırsatı elde ediyorlar.
Okulumuzda uygulanan Uluslararası Bakalorya (IB) eğitim sisteminin öğrencilerin ders dışında yapması gereken sosyal aktiveler hakkındaki yönlendirmeleri de eğitim felsefemizin bu önemli başlığına katkı sağlıyor. Bu maksatla lise öğrencilerimiz, IB sisteminin bir parçası olan ve C-Creativity (Yaratıcılık), A-Action (Eylem) ve S-Service (Servis) kelimelerinin ilk harflerinden oluşan CAS yani Toplum Hizmetleri etkinliklerine katılıyorlar.
Gönüllü projelerle öğrencilerimiz, dengeli ve hayata dokunan bireyler olarak yetişirler. Sanatsal aktivite, bedensel faaliyet ve maddi karşılığı olmayan gönüllü faaliyetlerden oluşan projelerde öğrencilerimiz kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı olma bilinci ile çözüm üreten çalışmalar yürütürler.