NUN Kış Kampı Başlıyor!
Hemen Başvur
22•23 Şubat Ana Sınıfı ve İlkokul Kabul Süreci
Hemen Başvur
22 Şubat Ortaokul ve Lise Öğrenci Kabul Sınavı
Hemen Başvur
Okul Tanıtım Turu
Hemen Başvur
NUN Okullarında Çalışmak İçin
Hemen Başvur

NUN Eğitim Felsefesi

NUN Okullarının temel eğitim felsefesinde, her çocuğun doğuştan gelen fıtrî özelliklerinin farkına varmış bir anlayışla, bu benzersiz temel üzerinde NUN şahsiyetini geliştirme ideali bulunmaktadır.

Okulumuz kurgulanırken NUN şahsiyeti ile öğrencilerimizin; akıl ekseninde düşünen, irade ekseninde sorumluluk alan, duygu ekseninde iyilik hareketine öncülük eden ve eylem ekseninde geliştiren insanlar olacaklarına dair inançları olmalı diye düşündük.

NUN öğrencileri, “Akleden Kalpler”e sahip olmak kadar “Akleden Kalpler” yetiştirmenin zorlu mücadelesine de şahitlik etmeli ve sorumluluk almalıydılar. Çünkü NUN öğrencisinin yüzü, sadece bugüne, bu coğrafyaya ve bu insan topluluğuna dönük olmamalıydı. Özünü bildiği gibi evrensel değerleri de bilen, saygı duyan ve saygı oluşturan, yalnız bırakılmış ilkelere sahip çıkan ve yanlışları ezber edinmiş düzenleri sorgulayan cesur yürekler olmak için ant içeceklerdi. 

Vizyonumuza aldığımız bu değerleri hangi misyon çalışmalarıyla destekleriz sorusunun cevaplarını ararken Uluslararası Bakalorya Organizasyonunun alt programları olan PYP (İlk Yıllar Programı), MYP (Orta Yıllar Programı) ve DP (Diploma Programı) programlarını inceledik. “Ne” sorusu kadar “Nasıl” sorusu ile meşgul olan ve değer odaklı ilerleyen bu sistemin, NUN felsefesi ile en uyumlu program olduğuna karar vererek onu amacımızda araç kıldık. Çünkü kendi ifadesi ile IB: “Okulların, zorluklara iyimserlik ve açık görüşlülük ile karşılık veren, kendi kimliklerine güven duyan, etik kararlar veren, ortak insanlık vasfımızı diğerleriyle birlikte kucaklayan, öğrendiklerini gerçek dünyada, karışık ve öngörülemez durumlarda uygulamaya hazır olan karakter sahibi çok yönlü öğrenciler yetiştirmelerine yardımcı olur.” 

NUN şahsiyetine sahip öğrenciler, gücünü bilgiden alır, bilmediğinin gücünü iddia etmez. Bilmenin kendisine değer verir ve bu farkındalığı da davranışlarına yansır. Duygu, irade ve eylemi birbiriyle ilişkilendirip aralarındaki uyumu sağlarken kendisini yönetme becerisi kazanır. Öğrencilerimizin bu uzun soluklu şahsiyet geliştirme süreçlerinde onları daima destekliyor ve yanlarında oluyoruz.